Onze Goede Doelen voor 2020 toegelicht

De goede doelen worden gekozen door het koor.
Wij geven voorkeur aan goede doelen die;

- Actief zijn in Apeldoorn en omgeving
- Een sociale functie hebben
- Kleinschalig zijn
- Het geld hard nodig hebben
- Draaien op vrijwilligers
- Geen betaalde bestuurders hebben

Bowlingclub De Dolle Pret

bowlingclub De Dolle Pret is een bowlingclub voor mensen met een lichte beperking. Het is gezellig om met elkaar te bowlen en (nieuwe) mensen te ontmoeten. Op iedere laatste zaterdag van de maand wordt gebowld in Bowlingcentrum Apeldoorn.

 

Frans en Annelies van Engeland hebben zelf ook een lichte beperking. Ze organiseren de bowlingavonden en elk jaar een feestavond. In 2019 hebben ze hun 25 jarig jubileum gevierd met een groot feest en een optreden van het Matrozenkoor.

 

De Kap

De Kap is een organisatie voor informele zorg. Meer dan 600 vrijwilligers bieden vrijwillige praktische en sociale ondersteuning aan inwoners van de gemeente Apeldoorn.

Daarnaast ondersteunen we mantelzorgers. Een mantelzorger is iedereen die langdurig en intensief zorgt voor een naaste, zoals een ouder, kind of partner. Eén keer per jaar bieden we hun een ontspannen uitje aan rond de Dag van de Mantelzorg.

Alzheimer Café Apeldoorn

Het Alzheimer Café in Apeldoorn is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Bezoekers kunnen hier in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie. Een deskundige gespreksleider begeleidt de gesprekken.

Het café in Apeldoorn organiseert ook met regelmaat een ontspannen avond aan, zodat degene met dementie en zijn of haar partner ook nog samen een gezellig uitje hebben.