Onze Goede Doelen voor 2019 toegelicht

De goede doelen worden gekozen door het koor.
Wij geven voorkeur aan goede doelen die;

- Actief zijn in Apeldoorn en omgeving
- Een sociale functie hebben
- Kleinschalig zijn
- Het geld hard nodig hebben
- Draaien op vrijwilligers
- Geen betaalde bestuurders hebben

De Stichting Inkluzie brengt kinderen en volwassenen met én zonder beperking samen door activiteiten op het gebied van muziek, theater en fotografie. Zo vallen verschillen weg en ontstaat verbinding. Kinderen met een meervoudige beperking gaan b.v. wekelijks op bezoek bij dementerende ouderen. Gelijkwaardigheid, begrip en betrokkenheid worden voelbaar. Die activiteiten dragen daarmee bij aan de inclusiviteit van de samenleving. Vanuit het Kristal (Zuidbroek), maar ook in de rest van Apeldoorn en de Stedendriehoek.

De Stichting Feestneus vindt dat elk kind, dat basisonderwijs volgt, moet kunnen trakteren op zijn/haar verjaardag. Een verjaardag is een feestelijke dag om samen met het gezin, vriendjes en klasgenootjes te vieren. Dit is zeker geen dag om aan de zijlijn te staan. Stichting Feestneus biedt ondersteuning aan gezinnen die dit nodig hebben. Dit doen zij door het aanbieden van een verjaardagdoos voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Ken je misschien iemand die in aanmerking komt of ken je de stichting Feestneus nog niet? Kijk eens op: www.stichtingfeestneus.nl

De Gemeenschap Sant’ Egidio zet zich in voor kwetsbaren in de samenleving; armen, eenzamen, daklozen, jongeren en ouderen. De Kledingbank van Sant’ Egidio verzamelt kleding en reikt deze uit aan mensen in financiële nood. Het uitgifte punt aan de Oude Beekbergerweg 157 is tevens een ontmoetingsplek met gratis koffie en een kleine bibliotheek.