Onze Goede Doelen voor 2023 toegelicht

De goede doelen worden gekozen door het koor.
Wij geven voorkeur aan goede doelen die;

- Actief zijn in Apeldoorn en omgeving
- Een sociale functie hebben
- Kleinschalig zijn
- Het geld hard nodig hebben
- Draaien op vrijwilligers
- Geen betaalde bestuurders hebben

De Zonnebloem.

Bij de Zonnebloem draait alles om mensen. De betrokken vrijwilligers zetten zich in voor mensen met een beperking vanaf 18 jaar. Men organiseert verschillende activiteiten en men komt langs bij mensen die aan huis gebonden zijn voor een kopje koffie of om samen op pad te gaan.

Het Leger des Heils, Korps Apeldoorn.

Het Leger des Heils is een evangelisch kerkgenootschap (Korps) die samenkomsten houdt op de zondagmorgen. Maar de deuren van het Korps Apeldoorn aan het Hofveld staan door de week voor iedereen open. Men kan er terecht voor een kop koffie, een praatje of soms om samen met anderen te eten. Verder heeft het Korps een tweedehandskledingwinkel en de Huiskamer van de buurt “De Verbinding” waar iedereen welkom is op de inloopochtenden.

Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn.

De visie van de Stichting is het ondersteunen van personen en organisaties bij de opvang en begeleiding van zwerfjongeren, die als vluchteling in Nederland zijn gekomen, asielzoekende jongeren, tienermoeders en andere risicojongeren.

Speelgoedbank Apeldoorn (De Schatkist).

De Speelgoedbank Apeldoorn zamelt speelgoed in, nieuw en 2e hands, en is er voor ieder kind van 0 tot 12 jaar in en rond Apeldoorn, waarvan de ouders/verzorgers rond moeten komen van een minimaal besteedbaar inkomen.